Mulgi kapsad elik suurmege kapsta
Mulgi kapsad on kantud Eesti vaimse pärandi nimistusse.
Hautatud hapukapsad, millele on lisatud tangu või kruupe. Nagu nimigi vihjab, on tegemist mulgi toiduga.
Retsept
Mulgi kapsad, ka mulgikapsad
1 kg läbikasvanud sealiha
1 kg hapukapsaid
2 klaasi odratangu
Pese tangud korralikult läbi. Pane ahjupoti põhja kahe sõrme jagu kapsaid.
Tõsta kapsa peale lihatükid, 1 sõrme jagu tangu ja peale veelkord kapsast. Vett lisada nii palju, et kapsas ei oleks täielikult kaetud. Lase kapsas pliidil keema, kata kaanega ja seejärel tõsta ahju 120 kraadi juurde tunniks ajaks küpsema. Kui kapsas valmis tõsta lihatükid teise kaussi ja sega tangud ning kapsad omavahel läbi.